Alles over Dora
Dora the explorer of Dora de ontdekker is een meisje van 7 jaar oud die samen met haar ouders in de Zuid Amerikaanse jungle woont. Haar achternaam is Marquez en haar voornaam is afgeleid van het Spaanse woord Exploradora en als je dit vertaalt betekent dit ontdekking reizigster. Deze naam past goed bij haar want in elke show gaat ze op ontdekkingsreis om mensen en dieren te helpen die in de problemen zijn. Om deze mensen te helpen verzamelt ze allerlei voorwerpen die ze nodig heeft en stopt deze in haar rugzakje. Ook is haar vriendje Map altijd in de buurt, dit is een zingende landkaart en deze zorgt dat ze altijd de weg kan vinden met behulp van de kijkers.

Dora is Dol op haar Familie, ze is gek op haar moeder, vader en oma. Ze heeft dan ook altijd de armband om die oma voor haar heeft gemaakt. Ook is Dora gek op haar vriendjes die regelmatig te zien zijn in de show. Haar beste vriendje is het aapje Boots die te herkennen is aan zijn rode schoenen. Andere handige vriendjes zijn de eerder genoemde map, die Dora altijd de weg wijst en veilig opgeborgen zit in haar rugzak. Deze rugzak behoort ook tot Dora’s vriendjes en draagt alles dat ze nodig heeft op haar avontuur. Dan is er nog Isa, dit is een hagedis en hij is dol op tuinieren. Voor meer vriendjes kun je naar de speciale vriendjes pagina gaan van DoraSpelletjes.nl

Dora heeft ook een vijand, namelijk de sluwe vos Zwieber. Hij is te herkennen aan zijn blauwe masker en handschoenen. Zwieber komt in bijna elke aflevering langs om het Dora zo lastig mogelijk te maken, zo probeert hij alle spulletjes van haar te pikken en te verstoppen zodat ze niet verder kan op avontuur. Gelukkig vinden ze de spullen altijd weer terug.

In 1999 werd de show voor het eerst uitgezonden op de televisie in Amerika, dit was een pilot. Een pilot is een soort test aflevering om te kijken of de show aanslaat bij de kijkers. De show was een regelrechte hit want vanaf het jaar 2000 waren Dora en haar vriendjes wekelijks te zien op de tv. Ook in Nederland wordt de serie goed bekeken en is te zien bij Nick jr. op de zender Nickelodeon en verder wordt de serie over heel de wereld, in alle talen uitgezonden.

Op het internet zijn ook veel online Dora spelletjes te spelen, zoals op deze site. De spellen zijn allemaal gratis en je kunt haar helpen met alle avonturen. Zo zijn er puzzels, kleurplaten, spelletjes waar je moet tuinieren, muziek kunt maken en puppies kunt redden. Ga snel terug naar de hoofdpagina om onze leuke Dora games te spelen!